Izmenjava dobrih praks: predstavitev in ogled podjetja Unitplast d.o.o.


NAPOVED:

Predstavitev in ogled podjetja Unitplast d.o.o.

Datum:

5. 7. 2012

Urnik:

11:00 - 15:00

Vsebina

  • Predstavitev in ogled podjetja.
  • Predstavitev področja obvladovanja kakovosti.
  • Predstavitev koncepta vitke proizvodnje v podjetju.

Komu je namenjeno:

Komercialist - produktni svetovalec; Razvojnik novih tehnologij in izdelkov v kemijski industriji, vključno s predelavo plastike in gume ter vgradnjo izdelkov; Vodilni in vodstveni delavci.

O podjetju:

Podjetje Unitplast d. o. o. proizvaja visoko zahtevne izdelke iz brizgane plastike za znane kupce. Osnovna dejavnost podjetja je proizvodnja izdelkov iz plastičnih mas po tehnologiji injekcijskega brizganja, ki je skoraj v celoti usmerjen v izvoz (so pretežni izvoznik v EU). Poleg tega za kupce izdelke tudi sestavljajo, za potrebe polizdelkov pa organizirajo proizvodnjo s sodelovanjem kooperantov. Organizirajo in vodijo izdelavo orodij, ki jih potrebujejo za lastno proizvodnjo.

Svoj tržni položaj so si dodatno utrdili na razširjeni ponudbi, ki poleg samega brizganja nudi tudi dobavo kompleksnejših končnih proizvodov, kot so stropna okna za avtodome in prikolice, naslon za roke, računalniške mizice, stoli. Tako kupcu ni potrebno iskati komponent iz drugih materialov (kot so kovinske cevi, tapecirana sedala), saj proizvodnjo le-teh organizirajo sami pri kooperantih. Plastične izdelke in različne komponente montirajo v končni izdelek, ki ga potem kupec neposredno proda ali pa vgradi v svoje proizvode.

Lokacija:

Unitplast d. o. o., Obrtna cona 16, 8333 Semič.

Parkiranje:

Na voljo je brezplačno parkiranje.

PRIJAVA >>

REPORTAŽA:

GRADIVO >>

GZS - Združenje kemijske industrije  Projekti, sofinancirani s strani EU  Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine