Novice


Arhiv: Seminar Plastika, obnovljivi viri, biorafinerije

NAPOVED:

Plastika, obnovljivi viri, biorafinerije

Predavatelji:

različni gostje (glej vabilo)

Datum:

18.3.2013, 9:30

Urnik:

(glej vabilo)

Vsebina:  

Razvoj plastike se je v iskanju večje trajnosti med drugim začel vračati k svojim koreninam: vsi prvi umetni polimerni materiali so bili narejeni na osnovi obnovljivih virov. Danes imamo na voljo številne moderne vrste bioplastike narejene iz obnovljivih virov, ki se relativno hitro uveljavljajo v uporabi. Istočasno pa poteka na tem področju izjemno aktiven razvoj, ki širi nabor obnovljivih virov, ki jih je mogoče uporabiti kot osnovo za proizvodnjo materialov in hkrati povečuje učinkovitost njihove izrabe. Pomemben korak v to smer predstavlja predvsem razvoj koncepta biorafinerije, ki se hitro uveljavlja.

Organizatorja:

Seminar organizira Kemijski inštitut, Ljubljana kot vodilni partner mednarodnega projekta PLASTiCE v sodelovanju z Visoko šolo za tehnologijo polimerov, Slovenj Gradec in je namenjen posameznikom in organizacijam, ki pri svojem delu povezujejo plastiko in napredek na področju trajnostnega razvoja.

Prijava:

Čeprav je dogodek brezplačen, je zaželena najava udeležbe na mojca.trkaj@ki.si, najkasneje do 14.3.2013 (glej tudi vabilo).

V primeru, da se boste udeležili seminarja, nas o tem obvestite na zki@gzs.si, najkasneje do 11.3.2013. Udeležbo moramo namreč najaviti na Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije

Lokacija:

Mladinski kulturni center Slovenj Gradec, Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec. Kako do tja.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 
GZS - Združenje kemijske industrije  Projekti, sofinancirani s strani EU  Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine