Novice


Arhiv: Dnevi odprtih vrat v laboratorijih Urada RS za meroslovje

NAPOVED:

Dnevi odprtih vrat v laboratorijih Urada RS za meroslovje

Datum:

  • 28. 5. 2013 (Urad RS za meroslovje, Ljubljana)
  • 30. 5. 2013 (Urad RS za meroslovje, Celje)
     

Vsebina:

28. in 30. maja 2013 bodo v laboratorijih Urada RS za meroslovje v Ljubljani in Celju potekali že tradicionalni Dnevi odprtih vrat, kjer bodo preko različnih delavnic, ogledov in predavanj vsem obiskovalcem predstavili zakonitosti meroslovja, ki ima na slovenskih tleh že dolgo in pestro tradicijo.

Sodelavci Urada za meroslovje bodo predstavili svoje delo, obiskovalci pa bodo lahko sami preizkusili, npr. kako se ugotavlja gostota snovi, kako se z rentgenom ugotavlja,  ali so izdelki iz plemenitih kovin ali ne oz. kakšne čistosti zlata so ipd. Vzporedno bodo potekala tudi različna predavanja na temo merjenj, točnosti meritev in na kaj je treba biti pri tem pazljiv.

V današnjem svetu bi bilo vsako mednarodno poslovanje slovenskih podjetij brez uporabe standardizacije, regulacije in sledljivih meritev v celoti nemogoče. Preko sledljivih meritev in regulatornega sistema se namreč samo v Sloveniji letno izvede več milijonov meritev, ki zadevajo vsa področja našega življenja in predstavljajo osnovno infrastrukturo gospodarstvu in trgovini. Urad za meroslovje tako v Sloveniji kot tudi drugih državah s strokovnostjo, izkušnjami in z razvojno raziskovalno aktivnostjo usmerja nacionalni meroslovni sistem, ki predstavlja podporo gospodarstvu, inovacijam, razvoju novih tehnologij, energetiki, okolju, zdravju, splošni varnosti in digitalni družbi, šolstvu ter znanosti.

Več si lahko preberete v pdf dokumentu.

Prijava:

Prijave sprejemamo na ziga.lampe@gzs.si.

Lokaciji:

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 
GZS - Združenje kemijske industrije  Projekti, sofinancirani s strani EU  Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine