Izmenjava dobrih praks - predstavitev podjetja Sibo G d.o.o.


NAPOVED:

4. Modul - Uvod v polimere

Naslov usposabljanja: Izmenjava dobrih praks - predstavitev podjetja Sibo G d.o.o.

(predstavitev proizvodnega procesa in ogled proizvodnje)

Predavatelj:                Sibo G d.o.o., Damijan Krajnik, Boštjan Kalan, Anton Zupanc

Datum:                        10. 11. 2011

Urnik:                          15:00 – 18:30

Lokacija:                      Sibo group d.o.o., Kidričeva cesta 99, 4220 Škofja Loka

Parkiranje:                 parkiranje – vhod A

REPORTAŽA:

Četrti modul je potekal 10. novembra 2011, v njegovem okviru pa je bil na željo projektnih partnerjev organiziran obisk podjetja Sibo G d.o.o., ki je bilo zaradi velike rasti že večkrat nagrajeno, njegov direktor Boštjan Šifrar pa je bil pred kratkim izbran za podjetnika leta 2011. Namen obiska je obsegal izmenjavo dobrih praks, predstavitev podjetja Sibo G, d.o.o., njegove rasti in – kar je še posebej pomembno – nadgradnje konkurenčnosti, ogled procesov proizvodnje termoplastov ter predstavitev orodjarne.

Modul je trajal več kot 4 šolske ure. V tem času je vodja kakovosti Damijan Krajnik predstavil zgodovino podjetja od skromnih začetkov pa do danes, ko ima podjetje preko 200 zaposlenih. Vodja proizvodnje Anton Zupanc je nato udeležence popeljal na ogled proizvodnje, kjer je predstavil organizacijske in delovne procese v podjetju. Nazadnje je sledil še ogled orodjarne, kjer je njen vodja Boštjan Kalan predstavil metode, ki jih uporabljajo pri izdelavi ter popravilu orodij in strojev.

Slika: Udeleženci strokovnega obiska v podjetju Sibo G, d.o.o. Foto: Žiga Lampe

GZS - Združenje kemijske industrije  Projekti, sofinancirani s strani EU  Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine