Zapri

Novice


Arhiv: Forum Rešitve sledenja za izboljšanje intermodalnega prevoza nevarnega blaga

NAPOVED:

Rešitve sledenja za izboljšanje intermodalnega prevoza nevarnega blaga - analiza trenutnih tehnologij in storitev sledenja

Datum:

20. 5. 2013

Organizatorja:

Univerza v Mariboru in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, v okviru projekta ChemLog T&T

Urnik:

13:30 - 18:00

Vsebina:

Foruma se bodo udeležili predstavniki: kemijske industrije, ponudnikov storitev sledenja, pristojnih državnih organov, raziskovalnih organizacij, transportnih podjetij ter drugi. V razpravi se bomo osredotočili na:

  • Predstavitve trenutnega stanja sledenja in orodij v uporabi (telematskih sistemov) glede na vrsto prevoza (cesta, železnica, vodne poti).
  • Oceno najprimernejšega orodja za sledenje NB v intermodalnem transportu s poudarkom na prevozu po železnici (možnost testiranja v pilotnem projektu na V. pan-evropskem koridorju).
  • Pregled izvrševanja zahtev in smernic Evropske komisije s področja inteligentnih transportnih sistemov v povezavi s sledenjem v realnem času in trenutnih infrastrukturnih projektov v teku, ki bodo omogočili oz. olajšali izvedbo le-teh (ERTMS-GSM-R, ITS, itd.).
  • Možnost merjenja fizikalnih parametrov NB in sprožitev alarma v primeru incidenta.
  • Opredelitev skupnih interesov, prednosti in slabosti, ki jih prinaša sledenje NB.

Vljudno Vas vabimo da se foruma udeležite ter svoje znanje in izkušnje delite z nami, saj bomo le s skupnimi močmi naredili korak naprej k bolj trajnostnemu prevozu nevarnega blaga.

OPOZORILO: 

V okviru foruma so predvidene krajše predstavitve (vseh udeležencev, ki to želijo) na zgoraj omenjene teme ter diskusija. Naslov vaše morebitne predstavitve nam sporočite do 13.5.2013 do 16:00 na spodaj naveden elektronski naslov.

Tukaj si lahko prenesete originalno vabilo na dogodek.

Prijava:

Prijave so možne do 13.5.2013, na naslov marija.lesjak@um.si ali preko telefona 02/2294-455 (Marija Lesjak).

Lokacija:

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana. Kako do tja.

Parkiranje:

Na voljo je brezplačno parkiranje v 1. etaži podzemne garaže GZS ali na parkirišču za stavbo CPU (nizka stavba za GZS).


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 
GZS - Združenje kemijske industrije  Projekti, sofinancirani s strani EU  Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine